Joure

Wanneer je in Joure of omgeving woont, kun je de eerste twee jaar van de onderbouw dichtbij huis volgen bij OSG Sevenwolden in Joure. Goed onderwijs in een modern schoolgebouw waar je terecht kunt met een advies van vmbo tot en met vwo.

Na het tweede jaar stroom je door naar een van de bovenbouwlocaties in Heerenveen. Dat geldt niet voor iedereen: Leerlingen met een vmbo-tl advies volgen hun hele opleiding in Joure en leerlingen met een havo advies gaan pas na het derde jaar naar locatie Fedde Schurer in Heerenveen om daar hun diploma te halen.

De locatie Joure, die ongeveer 350 leerlingen telt, kent lessen van 75 minuten. Dit is anders dan op de andere scholen van OSG Sevenwolden. Doordat er minder vakken zijn op een dag, hoef je ook minder boeken mee te nemen. Langere lessen betekent ook meer afwisseling. Hierdoor kun jij meerdere activiteiten doen tijdens een les. Behalve leren vinden wij ook buitenschoolse activiteiten op het gebied van sport en cultuur belangrijk. Talenten en topsporters bieden wij extra faciliteiten. Uiteraard word je bij ons goed begeleid.

Zit jij al bij ons op school? Klik dan hier voor de locatiewebsite.