Shorttrackers naar YOG 2016

Shorttrackers Gioya Lancee en Tjerk de Boer doen in februari 2016 mee aan de Youth Olympic Wintergames in Lillehammer, Noorwegen.

Geplaatst op: 15 januari 2016

Gioya Lancee, leerling van het TAlentencollege Noord Havo 5, en Tjerk de Boer, leerling van het TAlentencollege Noord Havo 4, zijn voor het toernooi in Lillehammer geselecteerd. 

De Youth Olympic Wintergames worden van 12 tot en met 21 februari van dit jaar in Noorwegen gehouden met Dave Versteeg als bondscoach. Aan deze Wintergames mogen sporters in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar meedoen.

In 2012 werden de Youth Olympic Wintergames voor het eerst georganiseerd met Sanneke de Neeling, oud-leerling van het TAlentencollege Noord in Heerenveen, als Nederlandse deelnemer. De huidige Lotto NL-Jumborijdster won destijds in Innsbruck zowel de 3000 meter als de Mass-start en pakte het zilver op de 1500 meter.

Eind januari ’16 is het WK voor junioren in Sofia, Bulgarije. Samen met nog enkele andere leerlingen van het TAlentencollege Noord, Jan-Douwe Jansen (Havo 5), Jasper Brunsmann (Vmbo 4) en Tineke de Dulk (Vwo 6) zijn beide shorttrackers, De Boer en Lancee, ook voor het WK voor junioren in Sofia geselecteerd.

Afbeelding 2
Afbeelding 1