Nederlands Kampioen!

9 juni 2012

Vrijdag 8 juni waren de Nationale Schoolkampioenschappen van een 20-tal sporten in Amsterdam. Na ontvangst in het Olympisch Stadion werd deze 10e Mission Olympic geopend door Prins Willem Alexander. Ook Frank de Boer en Edwin Wennemars namen deel aan deze opening, waarbij Dennis van der Geest als DJ optrad.

OSG Sevenwolden uit Heerenveen had zich, door de voorrondes te winnen, geplaatst voor de sporten zwemmen, tennis en meisjesvoetbal voor schoolteams en nog een voetbalteam meisjes eerste klas. Dit laatste 7-tal werd uiteindelijk derde van Nederland. Ook de tennissers bereikten bij hun sport ditzelfde prima resultaat. De zwemmers bleken toch wat aan de jonge kant voor het geweld van de andere scholen.

Onbetwist topper waren de meiden van het schoolteam die, op één wedstrijd na, ongeslagen de finale haalden. Na een gelijk opgaande en enerverende strijd tegen TAK/CSE uit Zwolle, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Bij de stand 9-8 konden ze de welverdiende beker in ontvangst nemen. Door de feeststemming bleven de meiden wat lang op het voetbalcomplex hangen, waardoor ze helaas het afsluitende concert van Lange Frans moesten missen. Ondanks dit gemis keerde de groep, begeleid door een aantal enthousiaste ouders en docenten LO, voldaan terug in Heerenveen.

Kijk voor alle foto's op Ondertussen in Heerenveen

Het winnende team

Op de foto: het winnende team! Links op de foto staat het team dat 3e werd.

image001