Open Dag

LANDELIJKE TOPSPORT TALENTSCHOOL OPEN DAG
26 november 2014

Een topsporter laat niets aan het toeval over....

Of je een echte wereldtopper gaat worden, weet je pas als het zover is: als je op het erepodium staat, als de vlag voor je wordt gehesen en als het volkslied klinkt.
Op dat moment besef je dat je missie geslaagd is; dat je het allemaal niet voor niets hebt gedaan. Dat die jarenlange trainingen je hebben gebracht naar dit ultieme moment. Dat het dus de moeite waard was, om het normale bruisende leven van een tiener in te ruilen voor het gedisciplineerde bestaan van een topsporter in de dop. Dan ben je de pijn van doorbijten, van vallen en opstaan en van ultieme vermoeidheid helemaal vergeten.  

Helaas komt er voor elke topsporter een moment dat het sportieve hoogtepunt voorbij is. Dat het om diverse redenen niet meer lukt om op het hoogste niveau te presteren. Een topsportcarrière duurt immers niet voor altijd!

Op dat moment is het fijn om te weten dat je aan de start staat van een mooie maatschappelijke carrière. Door te gaan studeren, of door je studie af te maken. En dat is mogelijk, door gebruik te maken van die andere mooie prestatie; je einddiploma van het voortgezet onderwijs. Daarmee geef je jezelf opnieuw kansen om heel hoog te eindigen...

In je sport kies je altijd voor de meest professionele materialen: de allerbeste fiets, de beste schaatsen, de snelste boot, de lichtste schoenen. Om als topsporter op het allerhoogste niveau te kunnen presteren, maak je gebruik van de beste ingrediënten. En dat geldt natuurlijk ook voor je schoolopleiding.

Als je echte topsportambities hebt, is het verstandig om te kiezen voor een middelbare school die met jou mag en kan meedenken om topsport en onderwijs zo soepel mogelijk met elkaar te verbinden. Een school die ingesteld is op een uitstekende begeleiding van jouw talent, als het gaat om de lange weg naar het ‘podium’, maar daarbij nauwlettend in de gaten houdt dat een passend schooldiploma ook heel belangrijk is. Voor je leven na de sport. Dus kies je voor de enige school die (aanstaande) topsporters onder zijn hoede neemt en echt intensief begeleidt: de Topsport Talentschool. Daar weten ze wat je nodig hebt. Daar zorgen ze voor een optimale combinatie van topsport en onderwijs. Daar zijn de lijnen naar NOC*NSF, naar de sportbonden en naar de trainers erg kort. Zo’n kans laat je toch niet liggen?

Natuurlijk zijn er voorwaarden verbonden aan de mogelijkheden die een Topsport Talentschool je kan bieden. Je moet bijvoorbeeld een officiële NOC*NSF-status hebben om gebruik te kunnen maken van de vele mogelijkheden die een Topsport Talentschool voor je heeft. Misschien heb je die status (nog) niet. Maar als je de ambitie hebt om een echte topsporter te worden en daarvoor hard aan het werk bent, dan komt dat nog wel. Het is ook dan verstandig om alvast de keuze te maken voor een Topsport Talentschool, want overstappen van de ene naar de andere school, levert vaak problemen op.

Laat je daarom goed informeren en kom kijken op onze Topsport Talentschool! We nodigen jou en je ouders graag uit, om zelf te komen kijken wat we allemaal voor je kunnen doen.

We doen dat op de Landelijke Topsport Talentschool Open Dag, die op alle Topsport Talentscholen in Nederland wordt gehouden op woensdag 26 november 2014.

Je bent van harte welkom op:

Topsport Talentschool OSG Sevenwolden te Heerenveen
Locatie Buitenbaan
Buitenbaan 5,
8441 HB Heerenveen

(Parkeren is beperkt mogelijk in de nabijheid van de locatie Buitenbaan. Tevens kan er na 18:00 uur gratis geparkeerd worden op het parkeerterrein bij ziekenhuis De Tjongerschans.)

Het programma van deze Landelijke Topsport Talentschool Open Dag op onze school begint om 19:00 uur en eindigt om 21:00 uur.

Nieuwsgierig naar het programma? Klik dan hier.

Je kunt de folder over de Landelijke Topsport Talentschool Open Dag hiernaast openen onder 'Downloads' of via deze link.

Aanmelden is niet nodig.
Tot 26 november op onze school!

Kom naar de Topsport Talentdag