Informatiefilm over Jenaplan

In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 in de onderbouw van OSG Sevenwolden Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen. Tot vorig jaar konden leerlingen van alle niveausĀ (van VMBO Basis tot en met VWO) zich aanmelden. Vanaf volgend jaar kunnen alleen leerlingen met een T-, H, en V-advies in de heterogene klassen van het Jenaplan geplaatst worden. Deze film gaat over het Jenaplan-onderwijs; een buitengewone vorm van onderwijs die leerlingen niet alleen wil laten slagen voor het diploma, maar ook als mens. Het kind met zijn of haar eigen unieke kwaliteiten staat daarbij centraal.

Maatwerk, structuur en ontwikkeling naar zelfstandigheid zijn net zo belangrijk als samenwerken, van en met elkaar leren en aandacht voor creativiteit. Een aanpak die je terugziet in de lessen en die steeds meer kinderen en ouders aanspreekt.

Leerlingen, oud-leerlingen, docenten en ouders geven een kijkje in de dagelijkse onderwijspraktijk van het Jenaplan, vertellen over hun ervaringen, delen hun visie op onderwijs en hun dromen voor de toekomst.

Voor meer info: Hans Haan, teamleider Jenaplan, e-mail: jgj.haan@sevenwolden.nl, tel.: (0513) 644 976 of 06-814 652 86.

Buitengewoon Jena!