Big- Band

De Fedde S. Big Band is in 1999 opgericht en bestaat uit leerlingen en medewerkers van OSG Sevenwolden, vooral van de locatie Fedde Schurer. De bigband speelt een breed repertoire van soul, funk, pop en jazz.

Bigband goes international
In 2010 kreeg de Fedde S. Big Band door de Commissie Financiële Toekenningen van het Europees Platform met steun van de Europese Unie voor het eerst een subsidie van € 25.000 toegekend voor een internationaliseringproject. Er werd een uitwisseling op touw gezet met scholen uit Engeland, Oostenrijk, Duitsland, Kroatië en Cyprus. Van de concerten in de verschillende landen zijn CD- of DVD-opnames gemaakt.

In 2012 is ook de tweede aanvraag van de bigband voor subsidiëring van een nieuw internationaliseringsproject goedgekeurd. Opnieuw is een bedrag van € 25.000 toegekend voor de periode van 1 augustus 2012 tot en met 25 juli 2014. In het kader van deze tweede internationalisering is er een uitwisseling georganiseerd met scholen uit Engeland, Oostenrijk, Italië en Kroatië. Afgelopen jaar waren er al concerten in Duitsland, Oostenrijk en Kroatië. De afsluiting van het project is in 2014 in Italië.
Begin oktober 2013 komen de andere musici naar Heerenveen. Ze verblijven, samen met onze musici, een aantal dagen in zeilschool de Pean in Nes. Dit is van dinsdag 1 oktober tot en met vrijdag 4 oktober a.s.    

Speciaal voor de internationale orkesten is door dirigent Hans Klaver en docent Engels Peter Voorzanger een lied geschreven: de United School Band-song. Dit lied wordt tijdens elk concert uitgevoerd. 

Klik hier voor meer informatie over de bigband (o.a. concertdata)

IMG_0160
Bekijk meer foto's
P1040981