Bijzondere voorstelling

Werkgeversorganisatie VNO NCW organiseert samen met Praktijkschool De Compagnie een bijzondere voorstelling voor stage- en werkgevers

Publicatiedatum: 9 februari 2017

Op donderdag 16 februari 2017 organiseert Werkgeversorganisatie VNO NCW samen met Praktijkschool De Compagnie een bijzondere voorstelling voor stage- en werkgevers en laat hiermee ‘Bazen Verbazen’. Met deze voorstelling krijgen stage- en werkgevers een unieke mogelijkheid om kennis te maken met een aantal jongeren van Praktijkschool De Compagnie uit Heerenveen. Zij zullen u verbazen met hun talenten. Deze voorstelling is een onderdeel van de prijs die Praktijkschool de Compagnie eind vorig jaar heeft gewonnen in de landelijke wedstrijd 'Bazen Verbazen'.

Tijdens de voorstelling laten de leerlingen zien hoeveel ze in hun mars hebben als ze van werkgevers de kans krijgen om zichzelf te presenteren.  Naast de voorstelling met dans, rap en theater kunt u ook een tentoonstelling over onze leerlingen bekijken. Het thema van de tentoonstelling is: “ik zoek werk”.

Werkgevers zijn gevraagd mee te doen aan het invullen van de Banenafspraak, waarbij men in Nederland 125.000 banen wil creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Een goede mogelijkheid om de Banenafspraak in te vullen, is het aannemen van jongeren afkomstig uit het Praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. De leerlingen van deze scholen staan immers in het doelgroepregister van de Banenafspraak. Door hen een kans te geven voldoen werkgevers aan de Participatiewet. De route via de scholen kan ook een oplossing zijn voor bedrijven die nu lastig vacatures kunnen vervullen, zij kunnen zo in contact komen met geschikte werknemers die zij intern verder kunnen opleiden.

Programma donderdag 16 februari :

  • Inloop vanaf 16.30 uur.
  • Aanvang voorstelling: 17.00 uur

Na de voorstelling is er ruimte om in gesprek te gaan met de leerlingen en de stagebegeleiders van de school.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bijzondere voorstelling voor stage- en werkgevers

Foto Bazen Verbazen