Rijden in de alcokart

Publicatiedatum: 14 september 2015

Testen hoe risicovol het is om onder invloed van alcohol te rijden in het verkeer. Dat mochten 100 leerlingen van PrO De Compagnie, eind vorige week ervaren in een alcokart. Dat is een kart die op afstand kan worden ingesteld op de stand 'rijden onder invloed'. Vanaf dat moment werkt de besturing van de kart vertraagd, en dat is te vergelijken met achter het stuur zitten met een slok op.  

Tijdens het rijden werd snel duidelijk dat verkeer en alcohol niet samengaan. Na afloop van de rit kreeg elke leerling nog persoonlijk feedback van het RYD (Responsible Young Drivers) team over onder andere de juridische gevolgen van het rijden onder invloed.

Een leerzame les om te ervaren wat alchol met je doet en welke risico’s je neemt als je met alcohol achter het stuur stapt. Iets wat we niet vaak genoeg kunnen herhalen tijdens de theorie voor het autorijbewijs of trekkerrijbewijs . Met deze campagne konden onze jongeren de risico’s in de praktijk ervaren, en dat maakt vele malen meer indruk dan een les in de klas!

Mevrouw Sleurink, docent

Terug naar het nieuwsoverzicht
IMG_1553
Bekijk meer foto's

IMG_1583