Goede beoordeling

Volgens het recent gepubliceerde Elsevier-onderzoek 2018 onder scholen voor Voortgezet Onderwijs (VO) komt onze locatie als GOED uit het onderzoek van Elsevier. Een resultaat waar wij als team uitermate trots op zijn!

Publicatiedatum: 15  februari 2018

Elsevier gebruikt voor de beoordeling van scholen openbare cijfers van de Inspectie van het Onderwijs, maar berekent het oordeel volgens een eigen methode. Die wijkt op twee hoofdpunten af:

1.    Elsevier kent als eindoordeel toe: superschool, goed, voldoende en onvoldoende. Dat oordeel hangt af van de drie scores die een school kan halen op de vier criteria: bij de beste 15 procent, bij de middelste 70 procent of bij de zwakste 15 procent. 
De Inspectie van het Onderwijs maakt alleen onderscheid in voldoende en onvoldoende, en geeft aan of een school aan de door haar gestelde landelijk norm voldoet.

2.    Elsevier gaat uit van ‘kale feiten’ over de prestaties van de school, en corrigeert die in de waardering niet voor het type scholier dat erop zit. Argument: dan weten ouders en scholieren wat de waarde van het diploma is in het vervolgonderwijs en op de arbeidsmarkt.
De Inspectie van het Onderwijs stelt de normen per onderdeel van de beoordeling bij als een school naar verhouding veel leerlingen met leerproblemen telt, uit achterstandswijken of met mogelijke aanpassingsproblemen na een verhuizing of overgang naar een andere school. Dit bijgestelde oordeel van de Inspectie van het Onderwijs wordt eveneens vermeld. Elsevier berekent alleen een eindoordeel als de school op alle vier criteria een oordeel heeft gekregen.

Bron: Elsevier.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onderzoek Elsevier.nl

BesteScholen-2018-627x600