Langste dop- penketting

Publicatiedatum: 9 april 2018

Stichting Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) gevestigd aan de Marshallweg 4-a in Leeuwarden werkt in het kader van Culturele Hoofdstad en in samenwerking met de 8ste dag aan de langste kunststof doppenketting ter wereld. Deze ketting zal op 8 juli gepresenteerd worden en over de Oldehove getrokken worden.

IKN ondersteunt ruim 500 wees en verlaten kinderen in 12 verschillende landen in de wereld, door ze op te vangen in kinderdorpen waar zij in een gezinssituatie veilig en liefdevol kunnen opgroeien. Met de doppenketting vraagt IKN aandacht voor scholing in het kinderdorp in India, hier wonen 60 weeskinderen. Scholing voor deze kinderen kost jaarlijks € 20.000,- De doppenketting wordt samen met verschillende bedrijven, basisschool De Wester uit Leeuwarden en vele andere vrijwilligers gemaakt. Uiteindelijk gaat de doppenketting bestaan uit 240.000 doppen met een totale lengte van 2 kilometer.

Na de recordpoging wordt de doppenketting verkocht aan wasteboards, een bedrijf die kunststof doppen hergebruikt en er skateboards van maakt. De volledige opbrengst van deze actie is bedoelt voor scholing in India.

Doneren kan via deze link: https://www.pifworld.com/nl/nonprofits/GjwJ8go8FGk/internationale-kinderhulp/donate  Alle hulp is welkom!

Wil je meehelpen met het maken van de doppenketting, of doppen voor onze stichting sparen?
Meld je dan aan bij Richard van der Pols 06-16738896 of kom langs bij ons kantoor aan de Marshallweg 4-a (naast Monkeytown).

Linkjes naar filmpjes van de doppenketting:  https://we.tl/s-04TptycGao.
Het laatste filmpje is gemaakt vanaf ons mooie schoolgebouw.

Terug naar het nieuwsoverzicht

grou-akkrum