Succesvolle leerlingen

Twee vwo-leerlingen van OSG Sevenwolden, locatie Fedde Schurer, hebben meegedaan aan de Profielwerkstuk-wedstrijd Cultuur & Maatschappij (Marie Loke prijs) van de Rijks Universiteit Groningen 2017.

Plaatsingsdatum: 27 maart 2017

Wytse Willem Pel is in deze wedstrijd 2e geworden en Primo Ish-Hurwitz heeft de 3e prijs behaald. Wytse Willem, die zijn werkstuk in het Fries heeft geschreven, werd door de jury uitvoerig geprezen voor zijn speurwerk naar de Runentekens op een bodemvondst. De uitreiking van de prijs werd door de Noorse taalwetenschapper uit eerbied zelfs in het Fries verricht.

Ook Primo's werkzaamheden werden zeer gewaardeerd. Zijn zoektocht naar Optimale Tonaliteit, een combinatie van Wiskunde en Muziek, maakte vanwege de complexiteit diepe indruk op de jury.

Wytse Willem is ook genomineerd voor de PWS-prijs van de Leeuwarder Courant.

De Marie Lokeprijs wordt sinds 2006 door het Alfasteunpunt uitgereikt aan de leerling met het beste profielwerkstuk Cultuur & Maatschappij. Alle leerlingen uit 5 havo en 6 vwo kunnen hun C&M-profielwerkstuk inzenden. Aan de eerste prijs is, naast eeuwige roem, ook een geldbedrag van 200 euro gekoppeld. En de tweede, derde en de publieksprijswinnaars gaan ook niet met lege handen naar huis.

Voor meer foto's:  https://www.facebook.com/pg/gammasteunpunt/photos/?tab=album&album_id=813096752176739

Terug naar het nieuwsoverzicht

2e en 3e prijs!

PWS-wedstrijd RuG